2020 rekordår på Campus Solna!

Fjolåret var det rekordmånga inflyttningar av Life Science företag på Campus Solna – och inflyttningen bara fortsätter!

Under Q1 2021 välkomnar vi tre nya grannar på området. Till Scheeles väg har flyttlasset gått för Atrogi som utvecklar ett first in class läkemedel mot typ 2 diabetes. Till AWL – Innomedicum välkomnar vi FindOut Diagnostic som utvecklar, tillverkar och distribuerar diagnostiska självtester och KI Innovations inkubatorbolag SeqCure Immunology som utvecklar en cellulär immunoterapimetod för att bota avancerad cancer.

80 life science företag på området

Under 2020 flyttade närmare 30 nya bolag på campus Solna. Och i dagsläget har ca 80 life science företag sin hemvist på området. Majoriteten av företagen flyttade till co-workingmiljön AWL – Innomedicum områdets nya innovationsmiljö med både labb och kontor.

–Vi har ett rekordår bakom oss gällande antal företar och intresset att flytta hit håller i sig. Under 2021 kommer mycket av arbetet vara fokuserat kring att fylla Retziuslaboratoriet – här finns de mest avancerade labben och målgruppen är små- och mellanstora företag. För micro- och start up bolag finns andra lokaler beroende på behov, säger Sara Gunnerås, community manager på KI Science Park.

Ny broschyr om vad som är tillgängligt

I dagarna släppte fastighetsbolaget Akademiska Hus en broschyr om lokalerna och vad som är tillgängligt på området för företag. Här kan du se mer vilka lab och kontorslokaler som finns tillgängliga på området idag.

Vill du veta mer?

Vid intresse: Hör av dig till sara.gunneras@kisciencepark.se