Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Medicinteknikdagarna

October 9, 2023 @ 10:00 - October 11, 2023 @ 17:00

Medicinteknikdagarna (MTD) arrangeras 9-11 oktober, 2023 i Stockholm. Karolinska Universitetssjukhuset/Region Stockholm och Kungliga Tekniska Högskolan har fått äran att stå som värdar. Mötesplatsen kommer att bli BioClinicum som är hopbyggd med Nya Karolinska Solna. BioClinicum är ett nav för preklinisk forskning och är utformad för att öka integrationen mellan forskning, utbildning och vård.  MTD är en viktig mötesplats för medicinsk teknik som Svensk Medicinteknisk Förening (MTF) arrangerar nu för 20:e gången.

Under MTD:s inspirerande dagar erbjuds intressanta plenarföreläsningar, senaste nytt inom MT-området, paneldiskussioner, leverantörs- samt forskningspresentationer med speciellt fokus på tre områden som har hög aktualitet – AI-tillämpningar, innovation och digitala lösningar. Traditionsenligt presenteras också en industriell utställning! En annan viktig målsättning med MTD är att erbjuda en mötesarena som främjar nätverkande och nationella samarbetsinitiativ för att ytterligare föra det medicintekniska området framåt.

MTD samlar branschens alla viktiga intressenter, såsom den medicintekniska ingenjörskåren, medicintekniska forskare, företag och experter, representanter för hälso- och sjukvården, myndigheter och landets medicintekniska kluster för två gemensamma dagar.

Hälso- och sjukvården i Sverige måste kraftsamla för att ytterligare effektivisera sitt arbete, och här har bland annat digitalisering och medicintekniska innovationer sin självklara plats som viktiga pusselbitar i den fortsatta utvecklingen. Kom och dela med dig av ditt eget arbete samt inspireras och ta del av andras erfarenhet och utveckling!

Varmt välkommen!

Details

Start:
October 9, 2023 @ 10:00
End:
October 11, 2023 @ 17:00
Website:
https://www.medicinteknikdagarna.se/

Organisers

Karolinska Universitetssjukhuset
Region Stockholm
Kungliga Tekniska högskolan

Venue

BioClinicum
Solnavägen 30
Stockholm, Sweden
+ Google Map